ART+17 Pink Guava Sour Saison, uwarzony we
wrocławskim Browarze Stu Mostów w kooperacji z hiszpańskim Naparbier, to Saison zakwaszony bakteriami kwasu mlekowego, podkręcony dodatkiem gujawy.
Trunek zawiera ekstrakt początkowy na poziomie
13%
wag., alkohol 5,9% obj. i goryczkę 40 IBU. W składzie: słód pilzneński,
słód pszeniczny, niemiecki chmiel Magnum oraz Tettnanger, przecier z różowej gujawy (10%), drożdże
górnej fermentacji French Saison, Lactobacillus lactis, Lactococcus lactis, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus.
Piwo
niefiltrowane i pasteryzowane, na ratebeer ocenione na 85 punktów ogółem i 60 w stylu. Warka do 25/04/2019.
7/10 pkt
Browar:
100mostow.pl
naparbier.com
Butelka
330ml, firmowy kapsel, etykieta z niepełnym składem i
dokładnie określonymi parametrami trunku. Piana nieduża, drobna, barwa żółto złota, mętna. W zapachu cytryna, kefir, owoce tropikalne, przyprawy... W smaku wytrawne, kwaskowe, cytrynowe, jogurtowe, jest guawa, są fenole, nieduża ziołowa goryczka. Niskie wysycenie, dość pełne w odbiorze, w posmakach lekka siarka.
Ogólnie soczkowe i przyprawowe piwo, niby fajnie, ale niestety zmniejsza to jego pijalność...
Cena: 7,95zł7/10 pkt
Browar:
100mostow.pl
naparbier.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz