Almond Coffeecat z Browaru Rockmill, uwarzony w Bytów Browar Kaszubski, to Oatmeal
Coffee Stout z dodatkiem laktozy, kawy Johan & Nyström Bourbon
Jungle oraz migdałów, chmielony amerykańskim Chinook oraz Simcoe. Niefiltrowane, pasteryzowane piwo górnej fermentacji o ekstrakcie
początkowym na poziomie 18% wag.,
alkoholu 6,5% obj. i goryczce 3 na 6. W składzie woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, chmiel, laktoza, kawa, migdały, drożdże. Na ratebeer 91/84 punkty overall/style. Warka do 30/04/19.
Butelka
500ml, czarny kapsel, niepełne info o składzie i parametrach
na
etykiecie. Nieduża, ale drobna i trwała piana, ciemno brązowa barwa. W
aromacie kawa, kakao, likier migdałowy... W smaku półsłodkie, gładkie, czekoladowe, mleczne, z wyraźnymi migdałami i nowofalową kawą... Średnia, palona goryczka, niskie wysycenie, dość pełne w odbiorze.
Ogólnie bardzo fajne, choć wersja z samą kawą fajniejsza, tu lekki posmak olejku do ciasta jakiś się pojawia po ogrzaniu co nieco przeszkadza...
Cena: 9,80zł 7+/10 pkt
Browar:
www.rockmill.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz