Coffeecat z Browaru Rockmill, uwarzony w Bytów Browar Kaszubski, to Oatmeal Coffee Stout z dodatkiem laktozy oraz kawy Johan & Nyström Bourbon Jungle, chmielony amerykańskim Chinook oraz Simcoe. Niefiltrowane, pasteryzowane piwo górnej fermentacji o ekstrakcie
początkowym na poziomie 18% wag.,
alkoholu 6,5% obj. i goryczce 3 na 6. W składzie woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, laktoza, kawa, drożdże. Na ratebeer ocenione na 96/96 punkty overall/style. Warka do 21/06/18.
Butelka
500ml, czarny kapsel, niepełne info o składzie i parametrach
na
etykiecie. Beżowa, drobna, obfita i trwała piana, ciemno brązowa barwa. W aromacie głównie kawa w akompaniamencie mlecznej czekolady. Smak półsłodki, tu także dominuje kawa, mleczna czekolada i laktoza. Goryczka niska, wysycenie niskie, bardzo gładkie, aksamitne w odbiorze, nieco wodniste.
Wyszedł niezły kawowy stout owsiany, choć ten ostatni w składzie nie jest wymieniony...
8-/10 pkt
Zakupione w sklepie ebrowarium.pl
Browar:
www.rockmill.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz