Spencer Monk's Reserve Ale z St. Joseph's Abbey Spencer w Massachusetts, to ciemne
piwo górnej fermentacji w stylu Quadrupel od amerykańskich zakonników.
Alkohol jest tu na poziomie 10,2% obj., piwo niefiltrowane, niepasteryzowane,
refermentowane w butelkach, na ratebeer ocenione na 97 punktów ogółem i 90 w stylu, co daje miejsce w Top 50. Warka do 05/09/2019.
Butelka
330ml, skromna niebieska etykieta, firmowy kapsel, niepełne dane o parametrach i składzie trunku, krawatka, znaczek Authentic Trappist
Product. Piana obfita, średnio trwała, barwa rubinowa, klarowna.
W aromacie delikatne nuty kandyzowanych moreli, suszonych brzoskwini, karmelu i słodu pilzneńskiego... W smaku półsłodkie, trochę rodzynek, trochę karmelu, trochę ciemnego miodu, do tego tępa, głogowa goryczka i ziołowo przyprawowy finisz. Na plus ładnie ułożone alko, średnie wysycenie i oleista faktura.
Ogólnie zabrakło intensywności zarówno w zapachu jak i w ustach, przez co piwo słabsze od swego jasnego, lżejszego brata, czyli Spencer - Trappist Ale.
Cena: 3,30€
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz