Cookie Dough z angielskiego browaru Siren (początkowo opisywane jako
kooperacja ze szkockim BrewDog),
to White Stout (Sweet Stout na ratebeer)
z dodatkiem kawy leżakowanej w beczkach po rumie, ziaren kakaowca, wanilii oraz laktozy. Piwo ma 7,4% alkoholu, w składzie, poza ww dodatkami: woda, słód jęczmienny, owies, pszenica, chmiel, drożdże górnej fermentacji. Na ratebeer 55 punktów overall i 37 w stylu. Warka do 03/10/2018.
Butelka 330ml, foliowa etykieta,
krawatka, niepełne dane o składzie i parametrach trunku, firmowy
kapsel. Piana nieduża, szybko
opadająca do postrzępionej firanki. Barwa bursztynowa, klarowna. W aromacie głównie kawa typu cold brew, trochę wanilii, kakao, może odrobina rumu... W smaku półsłodkie, jest kawa, są ciastka, karmel oraz lekka kawowa kwaskowatość i landrynka w posmakach. Niska, lekko alkoholowa goryczka, nieduże wysycenie, półpełne w odbiorze.
Ogólnie mało złożone jak na ilość dodatków, wyraźnie czuć brak bogactwa ciemnych słodów...
Cena: 2,79€
Cena: 2,79€
6+/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz