Huff z angielskiego
Partizan Brewing, to Traditional Ale zainspirowane artykułem opublikowanym w 1906 roku. Według twórców powstało bardzo wytrawne, jasne, mocne piwo górnej fermentacji, intensywnie nachmielone, ale nie ekstremalnie gorzkie, fermentowane trzema szczepami drożdży: UK Ale, Brettanomyces C i Saison yeast w celu uzyskania odpowiedniej wytrawności. Piwo ma
14% alkoholu, w składzie woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Na ratebeer ocenione na 53 punków overall i 75 w stylu. Butelkowane 19/12/2014.
Butelka 330ml, niebiesko zielona etykieta,
niepełne dane o składzie i parametrach trunku, czarny
kapsel. Piana sycząca, szybko znika. Barwa złoto pomarańczowa, błotniście mętna. W aromacie czerwone owoce, kandyzowana morela, skórka pomarańczy i keks. W smaku bardzo podobnie, półsłodkie, owocowe, drożdżowe, fenolowe i mocno alkoholowe (wódczane). W posmakach trochę miodu i ziołowa, nieduża goryczka. Wysycenie średnie, rzadkie w odbiorze.
6-/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz