Vermont IPA to oczywiście NEIPA z kaszubskiego browaru Bytów. W
składzie: woda, słody jęczmienne, chmiel,
drożdże górnej fermentacji. Piwo niefiltrowane, pasteryzowane, o ekstrakcie
początkowym 16° Plato,
alkoholu na poziomie 5,9% obj. i średniej goryczce. Na ratebeer 84/39 overall/style. Warka do 04/07/2018.
Butelka
500ml, firmowy kapsel, pełne info o składzie i
parametrach trunku
na metalizowanej pomarańczowej etykiecie.
Piana dość obfita, mydlana, nietrwała.
Barwa brunatna i mętna jak woda z kałuży. W zapachu dojrzałe pomarańcze, mandarynki i mango. Smak półsłodki, soczkowaty, taka "multivitaminka". Średnia, zestowa goryczka, nieco zalegająca, niskie do średniego wysycenie, dość pełne w odbiorze.
Może nie wygląda ładnie, ale całkiem nieźle pachnie i smakuje, soczyste i chmielowe - ok.
Cena: 13,00zł 7/10 pkt
Zakupione na Poznańskich Targach Piwnych 2017 targipiwne.pl
Browar:
browarbytow.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz