LAB 14 z browaru Pracownia Piwa, to Fig Sour
Ale - lekkie, kwaśne piwo górnej fermentacji z dodatkiem fig, wydane w limitowanej ilości specjalnie z okazji pierwszej edycji
OMBF. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane, o ekstrakcie początkowym na
poziomie 13% wag., alkoholu 5,6% obj., w składzie woda, słód jęczmienny, pszeniczny, figi, chmiel, drożdże. Na ratebeer 42/8 overall/style. Warka do 30/09/2017.
Butelka
330ml, firmowy kapsel i biało czarna etykieta
zawierająca niepełne
dane o składzie i parametrach. Piany prawie brak, barwa złota, opalizująca, z pływającymi drobinkami drożdży lub owoców. W aromacie świeże figi, kompot wigilijny, serwatka... Smak podobny, wytrawny, figowy, kwaskowy, jogurtowy, do tego nutki białego wina, pestek... Niska goryczka, niskie wysycenie, lekkie, dość pijalne.
Podobne do LAB 15, aczkolwiek mniej kwiatowe, bardziej owocowe, przez co chyba nieco lepsze.
Cena: 16,00zł
7+/10 pkt
Cena: 16,00zł
7+/10 pkt
Browar:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz