LAB 15 z browaru Pracownia Piwa, to Acacia Sour Ale - lekkie, kwaśne piwo górnej fermentacji z dodatkiem kwiatów akacji, wydane w limitowanej ilości specjalnie z okazji pierwszej edycji OMBF. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane, o ekstrakcie początkowym na
poziomie 13% wag., alkoholu 5,6% obj., w składzie woda, słód jęczmienny, pszeniczny, kwiaty akacji, chmiel, drożdże. Na ratebeer 40/7 overall/style. Warka do 30/09/2017.
Butelka
330ml, firmowy czarny kapsel i biała, minimalistyczna etykieta zawierająca niepełne
dane o składzie i parametrach. Piany brak, barwa jasno złota, delikatnie zamglona. W aromacie są akacje, faktycznie je czuć, poza tym półsłodkie białe wino, sok jabłkowy, jogurt... Smak dość kwaśny, lekko winny, gronowy, cydrowy, skontrowany słodkim posmakiem kwiatów. Dziwmy dysonans. Nisko wysycone, lekkie w odbiorze.
Co tu dużo mówić, lekki kwasik, który dzięki akacji dostał nut białego wina gronowego i cydru. Ciekawy eksperyment.
Cena: 16,00zł
7/10 pkt
Cena: 16,00zł
7/10 pkt
Browar:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz