Bruno,
uwarzone w szwedzkim Brekeriet, to Sour Brown Ale fermentowane różnymi szczepami dzikich drożdży oraz bakteriami kwasu mlekowego, leżakowane w beczkach po portugalskim winie Nieport. Piwo ma 5% obj. alkoholu,
jest refermentowane w butelce. W składzie woda, słód jęczmienny, drożdże, bakterie. Na ratebeer ocenione na 94 punkty overall i 73 style, na untappd 3,89. Butelka z datą do 02/10/2017.
Butelka
750ml, firmowy kapsel owinięty złotkiem, brak podanego pełnego składu i
parametrów na białej etykiecie. Lekki gushing przy otwieraniu. Piana dość obfita, ale sycząca, nietrwała. Barwa rubinowa, mętna. W aromacie czerwone owoce typu wiśnie, porzeczki, stare drewno, ciemne, wytrawne wino... W smaku podobnie, wytrawne, średnio kwaśne, lekko octowe, taniczne, z niewielką, pestkowo ziołową goryczką. Średnie, drobne wysycenie, cierpkie, winne w odbiorze.
7+/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz