Squeezer z browaru Deer Bear, to piwo niskoalkoholowe (Low Alcohol),
przez twórców określane mianem Fruit Sour Ale z rabarbarem i morelą, kontraktowo uwarzone w Browarze Wąsosz. Parametry: 2,8% obj. alkoholu przy ekstrakcie 7,8% wag., goryczka na
poziomie 1 na 5. W składzie woda, słód jęczmienny, pszeniczny, jasny żytni, płatki owsiane, amerykański chmiel Nugget, owoce, drożdże. Trunek niefiltrowany,
pasteryzowany, na ratebeer oceniony na 84 punkty ogółem i maksymalne 100 w stylu, co daje wysokie miejsce w Top 50. Warka do 06/03/2018.
Półlitrowa
butelka, żółta, malowana etykieta, pełne
dane o składzie i parametrach zawartości, czarny goły kapsel. Piana niewielka, szybko opada do firanki. Barwa słomkowo złota, opalizująca. Aromat owocowy z wyraźną morelą i kwaśnym rabarbarem, w tle ice tea i cytryna. Smak kwaskowy, lekko cytrynowy, tu także skojarzenia z mrożona herbatą, sokiem typu multiwitamina. Goryczka niska do średniej, wysycenie niskie (mogło by być nieco wyższe), dość pełne, ale jednocześnie orzeźwiające w odbiorze.
Niezłe piwo nisko alkoholowe, chyba fajniejsze od Kormoranowego 1 na 100.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz