Buraczana Piana z Browaru na Jurze to Sour Ale - lekkie, kwaśne
ale chmielone nowofalowymi chmielami, z dodatkiem bakterii
kwasu mlekowego i koncentratów owocowo-warzywnych.
W woda, słód pilzneński, pszeniczny, crystal maple, płatki ryżowe, niemiecki chmiel
Hallertauer i amerykański Amarillo,
koncentrat jabłkowy, burak, rabarbar, kolendra, drożdże górnej fermentacji US-05, bakterie Lactobacillus delbruecki. Zawartość alkoholu to tylko 4% obj. Na ratebeer 69/26 punkty.
Butelka
500ml, firmowy kapsel z logo browaru, etykieta z pełnym
składem i niepełnymi danymi na temat parametrów zawartości. Minimalna
pianka, która praktycznie od razu opada do zera. Barwa różowa, opalizująca. Rabarbar, buraczek, jabłko - faktycznie to wszystko czuć w aromacie, do tego odrobina jogurtu owocowego i kiszonki. W smaku słodko-kwaskowo, owocowo, troszkę to przypomina podkręconego lagera z sokiem - za mało kwasu za dużo słodyczy. W posmaku wyraźny burak i kefir, odrobina kolendry (autosugestia). Goryczki praktycznie zero. Wysycenie niskie.
No cóż, liczyłem na więcej, wydaje mi się, że problemem jest tu słodki burak...
Cena: 7,00zł
6,5/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz