Czarny Ignac 2017 z cydrowni Cydr Ignaców Tomasz Porowski, to Cider produkowany ze starej odmiany Grafsztynek, lekko refermentowany w butelce. Alkohol na poziomie 7,5% obj., na ratebeer oceniony na 87/97 punktów overall/style.
Zielona
butelka 750ml, duży, srebrny kapsel, banderolka,
niepełne dane o parametrach i składzie zawartości. Piany praktycznie brak, barwa słomkowa, lekko zamglona. W aromacie skórka jabłka, winogrona, fajna dzikość w typie liści czarnej porzeczki. W smaku mocno wytrawne, delikatne, jabłkowo białoowocowe, lekko taniczne, z brettowym, nieco "kuwetowym" finiszem. Wysycenie nieduże, zero alko, lekko wodnisty, bardzo "easy drinking".
Fajny cydr, bardzo ułożony, z przyjemnym motywem funky, swego rodzaju odpowiedź na belgijskie lambiki ;)
Cena: 39,00zł
Browar:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz