Easy Cure z Browaru Monsters, uwarzone kontraktowo w Przetwórni Chmielu,
to IPA chmielone australijskim chmielem Enigma i Ella oraz Amarillo ze świeżych zbiorów w USA (hoprate 16g/l).
Piwo ma 6,3%
obj. alkoholu, 15° Plato, goryczka 3 na 6, w składzie: woda, słód pilzneński, płatki owsiane i pszenne, chmiel, drożdże blend WLP644 i Hazy Daze.
Niefiltrowane i niepasteryzowane, na ratebeer niewiele ocen. Warka do 24/07/20.
Puszka
500ml, ciemna etykieta z kompletem
informacji o
parametrach i składzie trunku (poza poziomem goryczki) naklejona ręcznie na srebrną puszkę. Piana nieduża i nietrwała, barwa słomkowożółta, zamglona. W zapachu białe grejpfruty, skórka cytryny, nafta - fajnie. W smaku wytrawne, z lekko kwaskowo-cytrusowym posmakiem, dominuje pomelo, pestki winogron, nafta, liczi, do tego całkiem wysoka, albedowo grejpfrutowa goryczka. Niskie do średniego wysycenie, przyjemnie gładkie lekko oleiste body.
Cena: 10,00zł
8,5/10 pkt
Super NZIPA na australijskich chmielach - białe owoce i grejpfruty w zapachu, wytrawne, goryczkowe, naftowe w smaku. Obłędna pijalność. Brawo!
Cena: 10,00zł
8,5/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz