El Jaguaris, z browaru
Birbant warzącego w Zarzeczu, to Coffee RIS z dodatkiem gwatemalskiej kawy El Jaguar. W składzie: woda, słód pale ale, monachijski, czekoladowy, cafe light, black, niemiecki chmiel Magnum,
drożdże górnej fermentacji s-04. Parametry: ekstrakt 24,5 BLG, alkohol 10,5% obj.,
goryczka 50 IBU. Piwo niefiltrowane i pasteryzowane. Na ratebeer ocenione na 96 punktów ogółem i 39 w stylu. Warka do 25/10/2019.
Butelka
330ml, zielona kolorowa etykieta z pełnym info o składzie i
parametrach
zawartości, firmowy
kapsel. Piana niewielka, szybko znika, czarne, nieprzejrzyste. W zapachu króluje
kawa, bardzo intensywna, szlachetna, świeżo palona, w tle odrobina
kakao i nuty tytoniowe. W smaku dość wytrawne, kawowe, z niewielką
czekoladową słodkością i kwaskowym posmakiem mocnego espresso. Średnia,
palona goryczka, niskie wysycenie, lekkie alkoholowe rozgrzewanie i
całkiem fajne, oleiste body.
Ogólnie jak na RISa z dodatkiem kawy to faktycznie Guatemala coffee robi tu robotę. Na plus ciało i zadowalające ułożenie procentów, choć nieco zbyt wytrawne jak dla mnie.
Cena: 10,50złOgólnie jak na RISa z dodatkiem kawy to faktycznie Guatemala coffee robi tu robotę. Na plus ciało i zadowalające ułożenie procentów, choć nieco zbyt wytrawne jak dla mnie.
7,5+/10 pkt
Zakupione w sklepie dobrychmiel.pasaz24.pl
Browar:
www.facebook.com/browarBirbant
www.browarbirbant.pl
Browar:
www.facebook.com/browarBirbant
www.browarbirbant.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz