Original Blueberry Slab Cake Ice Cream to Blueberry Sour z dodatkiem
wanilii, karmelu i laktozy (i aromatów?),
kooperacyjnie
uwarzony w angielskim
browarze Buxton razem ze szwedzkim Omnipollo. Piwo ma 7%
obj. alkoholu, w
składzie (poza ww dodatkami): woda, słód jęczmienny, owies, pszenica,
chmiel, drożdże
górnej fermentacji. Na ratebeer ocenione na 96 punktów overall i 99 style, co daje miejsce w Top 50 w kategorii Fruit Beer. Warka do 12/12/2018.
Malowana
butelka
330ml, fioletowy kapsel, brak podanego pełnego składu i parametrów.
Piana różowa, nieduża i niezbyt trwała. Barwa ciemno czerwona, lekko opalizująca. W aromacie intensywne jagody, borówki, wanilia, toffi, lody... W smaku kwaskowe, jagodowe, jogurtowe, do tego słodki karmel, olejek do ciasta i wanilia. Przedziwna mieszanka. W odbiorze średnio wysycone, lekko rozgrzewające jak słaba nalewka wiśniowa, prawie bez goryczki, może odrobina pestkowego posmaku.
Jednak ciemne, mocne, intensywne piwa bardziej komponują się z aromatami, wanilią, karmelem, orzechami itp... Kwasy są subtelniejsze, bardziej podatne na "przegięcia", choć to wciąż (tylko) bardzo dobre piwo...
Cena: 7,66€
7,5/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz