WRCLW Barley Wine to English Barley Wine z dodatkiem melasy trzcinowej,
uwarzone we
wrocławskim Browarze Stu Mostów i wydane w
serii WRCLW. Piwo zawiera ekstrakt początkowy na
poziomie 24,7%
wag., alkohol 9,6% obj. i goryczkę 50 IBU. W składzie woda, słód pilzneński, monachijski, karmelowy 110-130 EBC, karmelowy 300 EBC, melasa, amerykański chmiel Columbus i słoweński Styrian Goldings,
drożdże S-04. Piwo
niefiltrowane i niepasteryzowane. Na ratebeer 76 punktów ogółem i 41 w stylu. Warka do 16.02.2019.
5/10 pkt
Browar:
100mostow.pl
Butelka
330ml, czarny goły kapsel, etykieta z niepełnym składem i parametrami trunku. Piana żółta, obfita, średnio trwała. Barwa miedziana, opalizująca.
Aromat mało przyjemny, głównie drożdże, karmel, miód, cukier kandyzowany i destylat. W smaku słodkie, dominuje ciasto drożdżowe, brzeczka, karmel, miód, rodzynki... Niska do średniej, ziołowa goryczka, niskie do średniego wysycenie, oleiste, pełne w odbiorze, z nieco drażniącym, spirytusowym alkoholem na finiszu.
Mdłe, męczące, wadliwe... Czy to piwo nie do końca dofermentowało? Skąd tyle drożdżowego zapachu i smaku?
Cena: 13,90zł5/10 pkt
Browar:
100mostow.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz