Bon Secours Brune, warzony od 1996 roku w belgijskim Brasserie Caulier, to Abbey Dubbel -
mocne, ciemne piwo górnej fermentacji w trapistowskim stylu, o zawartości
alkoholu na poziomie 8% obj. i goryczce 19 IBU.
W składzie woda, słód, chmiel, cukier kandyzowany, drożdże. Na ratebeer piwo ocenione na 87 punktów ogółem i 95 w stylu, co daje miejsce w Top 50. Warka do kwietnia 2019.
Grawerowana
butelka
330ml z "krachlą", brak informacji o składzie i parametrach zawartości. Zaskakujący gushing po otwarciu, piwo jest ewidentnie przegazowane - obfita, mydlana, piana wręcz wyskakuje ze szkła, a już po chwili opada do nieregularnych chmurek. Barwa
brunatno miedziana, mętna. W zapachu przede wszystkim kwas izowalerianowy w postaci starego chmielu, skarpetek, w tle nieco rodzynek, daktyli, karmelu i melasy. W smaku półsłodkie, pikantne, lekko palone, jest karmel, jest ciemny miód, suszone owoce, melasa, ciasto drożdżowe i brzeczka. Goryczka przyprawowa, alkoholowa. Wysycenie wysokie, musujące, rozpuszczalnikowy alkohol, rzadkie w odbiorze.
Nieprzyjemny Dubbel, nieułożony, drażniący, o wątpliwym zapachu i posmaku niedofermentowanego piwa...
Nieprzyjemny Dubbel, nieułożony, drażniący, o wątpliwym zapachu i posmaku niedofermentowanego piwa...
Cena: 2,94€
3/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz