Barbera, to kwaśne piwo górnej fermentacji w stylu Sour/Wild Ale, warzone z dodatkiem moszczu winogronowego przez belgijski Brouwerij Hof Ten Dormaal.
Piwo zawiera 7,5% obj.
alkoholu, w składzie: woda, słód
jęczmienny, winogrona, chmiel, cukier, drożdże. Na ratebeer ocenione na 95 punktów ogółem i 79 w stylu. Butelka z datą do 01/2019.
Butelka
330ml, firmowy kapsel,
niepełne dane o parametrach i składzie zawartości. Spory gushing przy otwieraniu, piana sycząca, od
razu znika do zera. Barwa błotnista, mocno mętna. W aromacie kwaśne winogrona, sok z cytryny, siano... W smaku kwaśno słodkie, lekko cierpkie, winogronowo cytrynowe, z octowym finiszem i delikatną nutą funky. Praktycznie bez goryczki. Średnie wysycenie, rześkie, pijalne.
Zakupione w Belgii w www.bieresgourmet.be
Browar:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz