Baltic Porter 24 aged with hazelnuts, uwarzony
przez Doctor Brew w Browarze Bartek, to Porter Bałtycki leżakowany z orzechami laskowymi. W składzie: woda, słód pilzneński, monachijski, czekoladowy, karmelowy, palony, ekstrakt słodowy, niemiecki chmiel Magnum, drożdże dolnej fermentacji. Piwo ma
ekstrakt na poziomie 24% wag.,
alkohol 9,5% obj. i goryczkę około 60 IBU, jest niepasteryzowane, niefiltrowane, refermentowane w butelce. Na ratebeer 81 punktów ogółem i 47 w stylu. Warka do 01/07/2017.
Butelka
500ml, pełne info o składzie i
parametrach trunku na jasnej etykiecie, firmowy kapsel. Piana obfita, beżowa, całkiem trwała.
Barwa ciemno brązowa, wydaje się klarowna. Aromat mało intensywny, troszkę czekolady, karmelu, kawy zbożowej, orzechów. W smaku dość słodkie, lekko kwaskowe, tu również mleczna czekolada, toffi, pumpernikiel, jeżyny, jagody, orzechy... Goryczka nieduża, palono pikantna. Średnie wysycenie, wyklejające, rzadkie w odbiorze, z rozgrzewającym alkoholem.
Zaledwie poprawne piwo - za mało intensywne w zapachu, z niepotrzebną kwaskowatością i nieco za wysokim wysyceniem.
Cena: 12,25zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz