Spencer Trappist Ale z St. Joseph's Abbey Spencer w Massachusetts, to jasne piwo górnej fermentacji w stylu Belgian Ale od amerykańskich zakonników. Alkohol jest tu na poziomie 6,5% obj. W składzie woda, słód jęczmienny, amerykański chmiel Willamette oraz Nugget z lokalnych upraw, drożdże rozmnażane w klasztorze. Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane, refermentowane. Na ratebeer 88 punktów ogółem i 96 w stylu przy 540 głosach.
Butelka
330ml, skromna jasna etykieta, firmowy kapsel, niepełne dane o parametrach i składzie trunku, krawatka, znaczek Authentic Trappist
Product. Piana niska, nietrwała, gushing przy otwieraniu. Barwa złota, mętna.
W aromacie sporo drożdżowych, chlebowych nut, brzoskwinia, kandyzowane morele... Smak adekwatny, słodkawy, lekko kwaskowy, trochę suszonych i kandyzowanych owoców, trochę nutek melanoidynowych, lekka mączność i miód w odczuciu. Goryczka niska, ziołowa, wysycenie średnie. Wydaje się dość pełne, ale jednocześnie bardzo pijalne.
Świetny trapistowski blond, dość charakterystyczny, belgijski, smaczny w odbiorze.
Cena: 4,87€
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz