Padrino Porter - Chocolate & Vanilla to Stout, warzony z dodatkiem ziaren kakaowca i lasek wanilii z Madagaskaru, w hiszpańskim Edge
Brewing Barcelona. Piwo
ma 6,9% obj., 16° Plato, 38 IBU, jest niefiltrowane i niepasteryzowane. W
składzie woda, słód pilzneński premium, monachijski 1, cara munich 1, copos trigo, cara munich 2, carafa 3, amerykański chmiel Zeus,
drożdże
górnej fermentacji. Na ratebeer ocenione na 93 punktów overall i 95 style. Warka do września 2017.
Butelka
330ml, kapsel firmowe, brak pełnego składu i parametrów na ciemnej etykiecie.
Piana niska, sycząca, nietrwała, szybko opada do firanki. Barwa ciemno brązowa, klarowna. W aromacie kakao, czekolada i wanilia. W smaku półsłodko, tu również jest czekolada, wanilia, kawa zbożowa, odrobina pumpernikla. Goryczka niska do średniej, palona. Dość nisko wysycone, gładkie, półpełne, raczej rzadki w odbiorze.
Zadziwiająco smaczny i zbalansowany, ale wyrazisty Porter, w którym dodatki faktycznie są na pierwszym planie, na równi z ciemnymi słodami.
Cena: 10,00zł
8-/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz