Mills and Hills ze szkockiego browaru Fyne Ales, to uwarzony w kooperacji z holenderskim De Molenem Imperial Stout na niemieckich drożdżach do piw pszenicznych. Trunek zawiera 9,5%
obj. alkoholu, ekstrakt 24° BLG oraz goryczkę 100 IBU. W składzie: woda, słód pale, brown, crystal, prażona pszenica, słód czekoladowy, prażony jęczmień, chmiel (Challenger, Magnum, Polaris, Sorachi Ace, Calypso) oraz drożdże górnej fermentacji. Na ratebeer 99 punkty overall i 92 style. Warka do lutego 2018.
Butelka
o pojemności 330ml, biało czarna
etykieta, kontra, krawatka, firmowy złoty kapsel z czarnym logo browaru Fyne Ales, skąpe
informacje o składzie i parametrach zawartości. Piana beżowa, zbita, średnio trwała. Barwa
czarna, nieprzejrzysta. W aromacie intensywne kakao, trufle, lody czekoladowe, lukrecja, palony karmel, odrobina kawa, rumu, wanilii i kokosa. W smaku półsłodkie, jest wszystko to co w zapachu, lekki sos sojowy, jest espresso, jest pina colada, jest średnia do wysokiej goryczka. W posmakach rodzynki, sherry... Wysycenie niskie, dość gęste, treściwe i wyklejające w odbiorze.
8,5+/10pkt
Zakupione w sklepie piwa-regionalne.com.pl
Browar:
www.fyneales.com
brouwerijdemolen.nl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz