Diving Bell Rum Barrel Aged z irlandzkiego Galway Bay Brewery, to Barrel Aged Salted Caramel Wee Heavy - Scotch Ale z dodatkiem soli i brązowego cukru, przez 7 miesięcy leżakowane w beczkach po rumie z Nikaragui. Alkohol jest tu na poziomie 9,5% obj.,
goryczka 30 IBU. Piwo niefiltrowane, w składzie: woda, słód jęczmienny golden promise, cryatal, palony jęczmień, brązowy cukier, chmiel, sól, drożdże górnej fermentacji Scottish ale. Na ratebeer niewiele ocen. Data przydatności do 28/09/2021.
Butelka 500ml, biała etykieta z niepełnym info o parametrach i
składzie
piwa, firmowy kapsel oblany gumowym, brązowym lakiem. Piana średnio obfita, średnio trwała, barwa rubinowa, klarowna. W zapachu karmel, w tle czerwone wino, trochę wiśni, śliwek, starego drewna i rumu. W smaku słodkie, rodzynkowe, z wyraźnym toffi i słonym karmelem, w posmaku rum i odrobina waniliny. Goryczka nieduża, ziołowo tytoniowa, wysycenie niskie do średniego, oleiste i rozgrzewające w odbiorze.
Deserowe, wyraźnie karmelowo krówkowe Scotch Ale z beczkowym finiszem i winnym aromatem.
Cena: 8,49£
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz