Citrus DDH DIPA to Double Dry Hopped DIPA z dodatkiem suszonych pomarańczy, cytryn i grejpfrutów, uwarzone we
wrocławskim browarze restauracyjnym Browar Stu Mostów i wydane w serii
"Salamander". Trunek zawiera
ekstrakt początkowy na poziomie
17,5%
wag., alkohol 7,5% obj. i goryczkę 60 IBU. W składzie woda, słód
pilzneński, słód pszeniczny, płatki owsiane, płatki pszenne, amerykański chmiel Mosaic, Simcoe, Centennial i Eureka oraz australijski Galaxy, suszone cytrusy (po 0,2% każdego), drożdże górnej fermentacji US-05 + New England. Piwo
niefiltrowane i pasteryzowane, na ratebeer ocenione na 48 punktów ogółem i 11 w stylu. Warka do 04/10/2019.
Coś tu chyba "nie pykło", rozczarowanie...
Cena: 9,89zł
4,5+/10 pkt
Browar:
100mostow.pl
Butelka 330ml, firmowy kapsel, żółta etykieta z niepełnym składem i
dokładnie określonymi parametrami trunku. Piana nieduża, szybko opada do firanki. Barwa żółta, mętna, z pływającymi glutami i farfoclami (od owoców?), gruba warstwa osadu na dnie butelki... W zapachu trochę zgniłych cytrusów, miodu z cytryną i ice tea. W smaku wytrawne, lekko kwaskowe, gorzkie, z posmakiem nadgniłych pomarańczy i cytryn. Zalegająca, zestowo pestkowa goryczka, średnie wysycenie, lekko pikantny finisz...
Coś tu chyba "nie pykło", rozczarowanie...
4,5+/10 pkt
Browar:
100mostow.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz