Dessert In A Can - Pecan & Maple Pie z norweskiego Amundsen Brewery, to Imperial Stout z dodatkiem laktozy i aromatów o smaku tarty z orzechami pekan i syropem klonowym.
Zawartość alkoholu na poziomie 10,5% obj., w składzie: woda, słód pilzneński, żytni, palony jęczmień, caraaroma, owies, carafa special III, carared, niemiecki chmiel Magnum, laktoza, drożdże górnej fermentacji American Ale. Piwo ma 98 punktów ogółem i 57 w stylu na ratebeer. Data ważności do 20/11/20.
Niepełne
dane o składzie i parametrach na żółto brązowej etykiecie naklejonej na
srebrnej puszce 330ml ze specyficznym otwieraniem (całe górne wieczko można "oderwać"). Piana ciemna i drobna, ale szybko opada do firanki. Barwa czarna z brązowym refleksem. W zapachu głównie arakowy olejek do ciasta, do tego syrop klonowy, orzechy, ciasto czekoladowe, kawa... W smaku mocno słodkie, deserowe, intensywne, budzące skojarzenia z wielkanocnym makowcem z orzechami i bakaliami, do tego syrop klonowy, czekolada, kawa... Goryczka średnia, tytoniowa, niskie wysycenie, lekkie alkoholowe rozgrzewanie na finiszu...
Cena: 5,85€
8/10 pkt
Zakupione w holenderskim sklepie www.speciaalbierpakket.nl
Browar:
www.amundsenbrewery.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz