Bourbon Bock, z browaru ReCraft, to Smoked Weizenbock przez 10 miesięcy leżakowany z płatkami z beczki po bourbonie, niefiltrowany i
niepasteryzowany. W
składzie: woda, słody pszeniczne, słody jęczmienne, słód orkiszowy, chmiel Simcoe (USA) oraz Hallertauer Blanc (DE), drożdże górnej fermentacji FM-41.
Trunek ma 19° Plato,
alkohol na poziomie 8% obj., 38 IBU (4 na 10). Na ratebeer oceniony na 93 punktów overall i 95 style, co daje miejsce w Top 50. Warka do 20/03/2019.
Butelka
330ml w kartoniku, foliowa etykieta z niepełnymi informacjami o
składzie i
parametrach
zawartości, czarny kapsel owinięty kremowym kapturkiem. Niewielka, średnio trwała piana, miedziana, mętna. W aromacie nuty suszonych owoców, tostów, tytoniu, parkietu i wanilii. Ciekawy. Smak półsłodki, jest karmel, rodzynki, razowiec, ognisko, bejca... Nieduża, ziołowa goryczka, lekka kwaskowatość owocowo chlebowa w posmaku, ładnie schowane procenty. Niskie, drobne wysycenie, oleiste i pełne w odbiorze.
Ogólnie zaskakująco smaczny ciemny pszeniczniak o deserowym profilu - złożony i jednocześnie ułożony, z subtelną, nie przeszkadzającą wędzonką.
Cena: 31,49zł (za 3szt w kartoniku "Sztos Box")8-/10 pkt
Zakupione w sklepie dobrychmiel.pasaz24.pl
Browar:
browarrecraft.pl
www.facebook.com/browarrecraft
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz